FITBURN AANBEVELINGEN


Op deze pagina maak ik enkele aanbevelingen voor trainingsmateriaal dat je thuis kunt gebruiken en makkelijk kunt opbergen. De hometrainer in je woon- of slaapkamer is verleden tijd, simpele principes van kracht- en conditietraining is in. Open kaart: ik verdien niets met de aanbeveling van deze producten, wel gebruik ik ze zelf en ben ik tevreden klant bij deze bedrijven.

Hier mijn aanbevelingen:

1
Kettlebells (4/8/12/16 kg) (€10-40)

Met een kettlebell train je kracht, uithoudingsvermogen, houding en balans. Het is een geweldige total body workout met een bewezen geschiedenis van de goede resultaten. Eenvoudig maar zeer effectief. Of u nu wilt afvallen, spieren wil kweken, de conditie of kracht wil verbeteren; trainen met een kettlebell kan u helpen al deze fitness doelen te behalen. Begin met 8 kg en 12 kg en ga pas naar 16 kg als je gevorderd bent.

2
TRX suspension trainer (€40-50)

Deze suspension trainer hang je aan een schommel buiten of in je deur binnenshuis (met een deuranker). Ideaal om je armen, rug, buik en beenspieren te trainen en ontwikkelt balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. Met de TRX bepaal je zelf de intensiteit van het trainen door simpelweg je lichaamspositie aan te passen.

3
Elastieken banden (€13)

Met elastieken banden kun je een hoop extra oefeningen doen. De banden zijn een ideaal en goedkoop trainingsmiddel voor weerstandstraining, krachttraining, core-training en coördinatie. Ze kunnen overal gebruikt worden - thuis, in de praktijk, sportschool of wanneer je op reis bent.

4
Springtouw (€6)

Houdt het simpel met dit goedkope, maar goede nylon springtouw. Touwtjespringen is één van de meest simpele en effectieve manier om calorieën te verbranden. Je werkt niet alleen aan calorieverbranding maar ook aan je coördinatie, uithoudingsvermogen, timing, balans, snelheid, kracht en explosiviteit.