Bananenbrood

Bananenbrood is geen brood met bananensmaak, meer cake. Zelfs als ontbijt of gewoon als tussendoortje lekker.

Geen suiker, mega gezond en superlekker. Vries het in en eet iedere dag één plakje (zonder dat je riem weer een gaatje strakker moet).

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Pureer de bananen (houd een halve banaan achter voor plakjes bovenop) en dadels in de blender.
  3. Klop de eieren met een snufje zout luchtig met de garde.
  4. Spatel het amandelmeel door de eieren en doe hier ook het bakpoeder bij.
  5. Hak de walnoten en voeg ook deze toe. Maak de cacaonibs wat fijner in de vijzel en doe deze ook in de kom.
  6. Nu roer je het banaan-dadel mengsel er ook doorheen. Vet het bakblik in met kokosolie en giet het mengsel erin.
  7. Snijd de halve banaan in dunne plakjes en leg deze bovenop de cake.
  8. Zet de cake in de oven voor zo’n 40 tot 45 minuten. Je kunt checken of hij gaar is door er een satéprikker in te steken: als deze er schoon uit komt is het klaar.
  9. Je kunt het bananenbrood en dag of 5 goed houden wanneer je hem verpakt in een goed afgesloten bakje of in folie.

Ingrediënten

Porties: een hoop
Macro’s (per plak): Calorieën 158 kcal, Eiwitten 2.3g, Koolhydraten 27g, Vetten 4.8g

  • 3 rijpe bananen
  • 3 grote meidjool dadels (pit eruit halen)
  • 2 handen walnoten
  • 3 eieren
  • 150g amandelmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el rauwe  cacaonibs
  • 1 el agavesiroop

Comments

comments

Add A Comment