Boekenkast

Vroeger haatte ik lezen.

Echt.

Totdat ik begon te lezen wat me wél interesseerde. Veel lezen. Het veranderde mijn kijk op de wereld voorgoed.

Hieronder heb ik een paar van mijn favoriete boeken die uiteenlopen van persoonlijke ontwikkeling tot het ontwikkelen van relaties met geliefden en collega’s, het verhogen van je productiviteit, om jezelf mentaal en psychologisch beter te voelen, om zelf de wereld te veranderen en jezelf en anderen te inspireren.

Ik beveel deze boeken sterk aan en geloof heilig in de impact die deze boeken kunnen hebben op je leven. Kom vaak terug op deze pagina, omdat ik hem om de zoveel tijd vernieuw met nieuwe boekaanbevelingen.

De 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap – Steven R. Covey

7 eigenschappenDit boek is mijn persoonlijke bijbel. Wat een geweldig boek! Ik geloof heilig in verborgen menselijk potentieel. Je kunt zoveel meer dan je denkt. Dit boek graaft dat menselijk potentieel volledig uit. Je gaat jezelf en de keuzes die je maakt beter leren begrijpen. De eigenschappen omvatten proactief denken, (eind)doelen te stellen, belangrijke zaken eerst doen, win-win denken, begrijpend (empathisch) luisteren, in groepen (ook gezin!) effectief samenwerken en jezelf scherp houden. Een must-read!

Mijn favoriete quote: “Om onszelf effectief te veranderen, moeten we eerst onze percepties veranderen.”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: ieder mens dat het maximale uit zichzelf wilt halen.

Wie zou dit boek moeten overslaan: mensen die hun comfort zone niet willen uitdagen en meer uit het leven willen halen.

Bekijk De 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap op Bol.com (engels)

The War of Art – Steven Pressfield

War of artDit boek staat in mijn top 10 favoriete boeken aller tijden. Het thema van het boek is innerlijke weerstand overwinnen. Weerstand is iets wat we allemaal dagelijks ervaren. Er spelen zich vaak engere dingen binnen je af dan buiten. Steven Pressfield beschrijft weerstand als ‘elke reactie die voorkomt dat je direct bevredigd word met het oog op groei, gezondheid of integriteit op de lange termijn’.

Mijn favoriete quote: “De meesten van ons hebben twee levens. Het leven dat we leven, en het leven dat we willen leven. Daartussen is er weerstand.

Wie zou ik dit boek aanbevelen: mensen die onzeker zijn op momenten dat het er echt toe doet zoals met prestatieangst en faalangst. Of mensen die perfectionistisch zijn, zodat ze hun productiviteit verhogen en excelleren in waar ze goed in zijn.

Wie zou dit boek moeten overslaan: mensen die tevreden zijn in hun comfort zone en vinden dat hun productiviteit voldoende is en het kleine stemmetje in hun hoofd hun werk willen laten gaan, zodat die al je grootste dromen, verlangens en doelen aan stukken scheurt.

Bekijk The Art of War op Bol.com

Het Wasborddieet/Wasborddieet voor Vrouwen – David Zinczenko & Ted Spiker (Men’s Health)

wasborddieet vrouwenDit boek bezit vele wijsheden en raad ik aan voor mijn cliënten. Het heeft alles: basiskennis, simpele recepten, oefeningen (+ plaatjes) die je thuis kunt uitvoeren waardoor je meer handvatten hebt om voorgoed van je frustratie af te komen.

Mijn favoriete quote: “Je lichaam is een reflectie van je leefstijl.” 

Wie zou ik dit boek aanbevelen: voor mensen die een beter fysiek willen, gecombineerd met praktische kennis en bruikbare tips.

Wie zou dit boek moeten overslaan: mensen die geen interesse hebben om naast hun IQ hun lichaam te trainen.

Bekijk Het Wasborddieet op Bol.com (engels)

Bekijk Het Wasborddieet voor Vrouwen op Bol.com (engels)

De 8e Eigenschap – Steven R. Covey

8e eigenschapDit is het vervolg op de 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap en omvat de eigenschap om de 7 effectieve eigenschappen toe te passen in één eigenschap: anderen inspireren. Ontdek je eigen stem, draag hem uit en help anderen om ook hun eigen stem te vinden. Ook dit boek flikt het om je ogen te openen.

Mijn favoriete quote: “Behandel een mens zoals hij is en hij zal blijven zoals hij is. Behandel een mens zoals hij zou kunnen zijn en hij wordt zoals hij zou kunnen zijn.” 

Wie zou ik dit boek aanbevelen: als je jezelf wilt verbazen en anderen wilt inspireren (zelfs je baas), lees dan dit boek. Ook voor managers en leidinggevenden is dit een perfect boek.

Wie zou dit boek moeten overslaan: mensen die geen interesse hebben om hun eigen stem te ontdekken of om anderen te inspireren, ook als dit hun eigen kinderen of werknemers zijn.

Bekijk De 8e Eigenschap op Bol.com (engels)

De Alchemist – Paulo Coelho

De alchemistDit boek is zó cool geschreven, dat zelfs Will Smith hem de hemel in prees. Het hoofdthema van het boek is om je gevoel te volgen. Het verhaal gaat over de jonge schaapherder Santiago die droomt over een verborgen schat waarnaar hij gaat zoeken in de wereld, waarbij hij zijn gevoel volgt. In Egypte ontmoet hij de wijze alchemist, die hem vertelt dat zijn hart hem de schat wijst.

Mijn favoriete quote: “wanneer je iets wenst, spant het hele universum samen om je wens te realiseren.

Wie zou ik dit boek aanbevelen: als je houd van mooie, meeslepende en inspirerende verhalen. Als je streeft naar persoonlijke groei. Als je innerlijke rust zoekt. Als je je kijk op het leven wilt veranderen.

Wie zou dit boek moeten overslaan: als je niet houd van zweverigheid op z’n tijd. Of als het bovenstaande je niet aanspreekt.

Bekijk De Alchemist op Bol.com (engels)

Het Paleo kookboek – Daniel Green

Paleo kookboekSimpel & eenvoudig. Daniel Green maakt gebruik van het Paleo dieet en zorgt er voor dat je eindelijk eens gezonder eet.

Wie zou ik dit boek aanbevelen: als je inspiratie in de keuken zoekt én gezonder wilt eten.

Wie zou dit boek moeten overslaan: als je geen inspiratie in de keuken zoekt én niet gezonder wilt eten.

Bekijk het Paleo Kookboek op Bol.com

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Hoe je vrienden maaktMijn favoriete quote: “Je kunt in twee maanden meer vrienden maken door geïnteresseerd te zijn in andere mensen dan in twee jaar door te proberen andere mensen geïnteresseerd te krijgen in jouzelf.”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: als je meer en/of betere vrienden wilt maken, maar ook als je wilt werken aan relaties met je kids, partner en collega’s.

Wie zou dit boek moeten overslaan: egoïsten en als je liever opereert binnen jouw comfort zone.

Bekijk Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt op Bol.com (engels)

De Go-Giver – Bob Burg & John David Mann

Go GiverAls ik in de supermarkt ben, met cliënten of thuis, ik probeer altijd waarde te geven en de vijf wetten toe te passen in iedere relatie die ik aanga met mensen. Dit boek heeft me wakker geschud begin 2015. Het boek is geen saai managementboek, maar een managementboek die gegoten in een inspirerend verhaal over Joe, een ware Go-Getter. Joe wilt succesvol worden en zijn omzettargets halen. Maar doet hij er verstandig aan om harder te werken?

Mijn favoriete quote: “De meeste mensen lachen als ze horen dat geheim tot succes geven is.” 

Wie zou ik dit boek aanbevelen: voor werknemers en werkgevers die targets hebben en slimmer willen werken, niet harder. Voor vaders en moeders die een hechtere relatie willen met hun kinderen en elkaar. Voor ondernemers die succesvoller willen worden. En dit boek is serieus voor alle Nederlanders die af willen van het stereotype ‘gierige Nederlander’.

Wie zou dit boek moeten overslaan: egoïsten en mensen die niet geïnteresseerd zijn om (opnieuw) het maximale uit zichzelf (en anderen) te halen.

Bekijk De Go-Giver op Bol.com (engels)

Crush it! – Gary Vaynerchuk

Crush itDit boek zou een verplicht schoolboek moeten zijn op iedere middelbare school. Deze man is de namelijk de grootste ondernemer die ik ken. Wat een bron van enthousiasme, inspiratie en ondernemerschap! Als je me niet gelooft, bekijk dan eens een random video van een van z’n online shows. Enfin, het boek. Het leert je om met je werk serieus  geld te verdienen. De boodschap? Houd van je familie, verspil je tijd niet met dingen die je niet leuk vind en  onderneem keihard actie met wat je wél leuk vind.

 Mijn favoriete quote: “Leef je passie. Wat betekent dat überhaupt? Het betekent dat als je opstaat om te gaan  werken, iedere ochtend, dat je niet kan wachten om te beginnen, omdat je kunt praten of werken met hetgeen je het  meest interesseert in de wereld. Je leeft niet voor vakanties, omdat je een pauze nodig hebt voor wat je doet –  werken, spelen en relaxen zijn namelijk hetzelfde voor jou. Je hoeft zelfs geen rekening te houden met hoeveel je  werkt, omdat je het niet ziet als werk. Je verdient geld, maar wat je ook doet, je zou het ook gratis doen.”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: bloggers, mensen die ontevreden zijn met hun leven, werknemers die hun ware passie laten links liggen om werk te doen waar ze niet van houden, ondernemers die inspiratie nodig hebben, jonge studenten die (nog) niet weten wat ze willen gaan doen met hun leven.

Wie zou dit boek moeten overslaan: egoïsten en mensen die niet geïnteresseerd zijn om (opnieuw) het maximale uit zichzelf (en anderen) te halen.

Bekijk Crush it! op Bol.com

Koud Kunstje – Wim Hof en Koen de Jong

ijskoud kunstjeOver dit boek heb ik een blog geschreven (klik hier) omdat ik sinds juni 2015 ben begonnen met koud douchen en de gezondheidseffecten van het koud (af)douchen. Het boek leest gemakkelijk weg en wordt goed onderbouwd. Het laat zien welke ijskoude kunstjes Wim Hof allemaal heeft en welke effecten dat heeft op de gewone mens zoals jij en ik. Het boek is echt een eye-opener: we raken nooit in contact met kou en dat maakt ons automatisch zwakker.

 Mijn favoriete quote: “Van de kou kun je niet leren. Maar de kou kan je wel iets afleren.”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: mensen die houden van uitdagingen en hun comfort zone eens willen oprekken, als je vaak ziek/verkouden bent, aan krachttraining doet of beter in je vel wilt zitten. Yes, het helpt tegen depressies.

Wie zou dit boek moeten overslaan: mensen die koud douchen oncomfortabel vinden.

Bekijk Koud Kunstje op Bol.com

The Miracle Morning – Hal Elrod

TMMOok hier heb ik een uitgebreide blog over geschreven (klik hier) die gaat over mijn productieve ochtendroutine. Als je het boek overweegt te kopen, lees dan eerst die blog. Sinds ik dit boek heb gelezen, heeft het een grote invloed op mijn leven gehad en beschouw ik iedere ochtend als een cadeautje aan mijzelf. Ik krijg veel meer gedaan op een dag dankzij The Miracle Morning en dat voelt goed!

 Mijn favoriete quote: “There is nothing to fear, because you cannot fail—only learn, grow, and become better than you’ve ever been before.”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: voor mensen die een druk leven hebben en tot rust willen komen en mensen die een productievere ochtend willen hebben.

Wie zou dit boek moeten overslaan: als je liever met je telefoon in je hand uit wilt slapen, is dit boek niet aan te raden.

Bekijk The Miracle Morning op Bol.com

De Monnik die zijn Ferrari Verkocht – Robin Sharma

Dit is mijn nieuwste favoriete boek, geschreven door Robin Sharma. Hij lijkt erg op De Alchemist die ook in dit lijstje staat, geschreven door Paulo Coelho. Over dit boek heb ik een blog geschreven (klik hier). Ik raad je aan om eerst die blog te lezen. Dit boek gaat over Julian Mantle, een succesvolle advocaat die een hartstilstand krijgt in de rechtszaal en leefde om te werken. Hierna gaat hij op een spirituele zoektocht en bij thuiskomst vertelt hij zijn ervaringen aan John, een vriend en oud-collega.

 Mijn favoriete quote: “Succes aan de buitenkant begint met succes aan de binnenkant”

Wie zou ik dit boek aanbevelen: voor hardwerkende mensen die stil willen staan bij waar zij mee bezig zijn. Voor de mensen die stil lijken te staan in het leven.

Wie zou dit boek moeten overslaan: als je al passie hebt voor wat je doet.

Bekijk De Monnik die zijn Ferrari Verkocht op Bol.com

Klik hier voor mijn andere aanbevelingen