Calzone Omelet

Dit ontbijtrecept is een alternatief volgens een Italiaanse klassieker. Deze calzone omelet zit tjokvol eiwitten, vitaminen en gezonde vetten en dus perfect voor ieder dieet en ontbijt.

Ikzelf ben een groot fan van de Italiaanse keuken en calzone is altijd top, maar je wilt het niet iedere dag eten. Dit recept vervangt het deeg met een omelet en combineert het met een rijke Italiaanse stijl, welke niet alleen lekker maar ook gezond is.

De enige koolhydraten in dit recept komen van de tomaten die vol met anti-oxidanten zitten en van honing. 5 grote eieren zorgen voor 40g eiwitten die belangrijk zijn voor spierherstel en een hogere stofwisseling.

Dit recept is één maaltijd voor een man of twee maaltijden voor een vrouw.

Bereiding

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten

  1. Snij de knoflook en de trostomaat in grote stukken. Als je verse basilicum en oregano gebruikt, hak deze dan ook fijn.
  2. Stop de knoflook, trostomaat, gesneden tomaat, basilicum, oregano, zout, peper en de helft van de olijfolie in een middelgrote pan. Gooi de pan op een gemiddeld-tot-hoog vuur en kook dit voor 10 minuten. Roer soms even door.
  3. Terwijl je dit doet, kluts je de eieren door elkaar en zet je alvast een pan op het vuur klaar voor de omelet.
  4. Als de tomatensaus 5 minuten aan het koken is, verhit de olie in de pan tot het heet is, maar laat het niet roken (als olijfolie het kookpunt bereikt, kunnen voedingsstoffen beschadigd raken)
  5. Gooi de geklutste eieren in de pan en zet het vuur lager naar een gemiddeld vuurtje.
  6. Als de omelet klaar is, gooi je de tomatensaus op de omelet en spreid het uit. Vouw de omelet dubbel met een spatel en gooi ‘m op een bord.
  7. Serveer

Ingrediënten

Porties: 1-2
Macro’s: Calorieën 644kcal, Eiwitten 39g, Koolhydraten 30g, Vetten 42g

  • 400g gesneden tomaten
  • 1 grote trostomaat
  • 1 teen knoflook
  • 5 grote eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 tl honing
  • Zwarte peper en wat zout
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Handjevol spinaziebladeren

Comments

comments

Add A Comment