Eiwitrijke Chili Con Carne

Dit is een heerlijke maaltijd die ik zo nu en dan gebruik voor mijn meal prep. Top voor de zondagmiddag en je hebt er de hele week zin in. Heeft ook alles wat je nodig hebt qua voedingsstoffen met een goede smaak.

Mager rundvlees heeft daarnaast zink en ijzer welke nodig zijn voor een goede fit- en gezondheid. Kalkoen zit vol eiwitten en weinig vet.

Bereiding

  1. Allereerst hak je de uien en de chili in stukjes en schraap je de wortelen met een kaasschaaf (of snij klein als je er geen hebt). Gooi alle groenten vervolgens in een grote pan met de olijfolie. Braad dit op een laag vuur totdat de uien transparant kleuren.
  2. Vervolgens voeg je het rundvlees en kalkoen toe aan de pan en kook je dit totdat het vlees lichtelijk gekleurd is rondom. Dan kun je de tomaten, peulvruchten, bouillon en kruiden toevoegen en mixen. Laat dit even 15 minuten pruttelen om het vlees te laten koken. Voor de ultieme chili laat je dit zo’n 45 minuten staan om de intensieve smaak los te krijgen.
  3. Serveer met wat Griekse yoghurt, wat avocado en rijst.

Ingrediënten

Porties: 5
Macro’s: Calorieën 488 kcal,  Eiwitten 54.7g,  Koolhydraten 17.6g,  Vetten 21.1g

Chilli

  • 500g organisch mager dun rundvlees
  • 500g extra mager dunne kalkoenborst
  • 800g ingeblikte gehakte tomaten
  • 400g (240g gedroogd) gemengde peulvruchten
  • 2 el extra virgine olijfolie
  • 100g medium uien
  • 100g wortelen
  • 2 kleine chili
  • Organische groentebouillon

Kruiden

  • Komijn
  • Korianderbladeren
  • Gerookte paprika
  • Kurkuma
  • Milde chili poeder
  • Tabasco (optioneel)

Comments

comments

Add A Comment