Choco Proats

Ben je die monotone, saaie havermoutpap ook zo zat?

Ook zitten er alleen maar koolhydraten in (niets mis mee uiteraard), maar ook ouderwets (mixen met eiwitten/vetten is helemaal in).

Hier een recept die alle drie heeft: eiwitten, vetten en koolhydraten.

Proats staat voor protein-oats, ofwel eiwit-havermoutpap. In dit recept een chocolade variant, maar uiteraard kun je de ingrediënten wijzigen en zetten naar je eigen hand.

Maak het af met bessen en optioneel wat pindakaas, dan kan dit gerecht niet meer stuk.

De macro’s zijn perfect. Wat je wel in gedachten moet houden, is de 3:1 ratio tussen melk en havermout. Gebruik dus 3 keer zoveel melk als havermout (in grammen). Anders wordt het een grote Sahara.

  • Wil je meer/minder vetten? Vergroot/verklein de pindakaas of chocolade
  • Wil je meer/minder koolhydraten? Vergroot/verklein de havermout
  • Minder calorieën? Halveer alle ingrediënten

Bereiding

  1. Combineer en mix de havermout en de amandelmelk in een (magnetron)schaal voor 2 minuten (700w magetron is prima). Als de magnetron meer is dan dit, verlaag dan de tijd in de magnetron naar bv. 90 seconden.
  2. Roer goed door en stop de schaal in de magnetron voor 1 minuut.
  3. Haal de havermout uit de magnetron en gooi de schep eiwitpoeder in de schaal. Druk met de achterkant van je lepel op de eiwitpoeder, zodat het goed in de havermout zakt. Als het een erg droge boel is, gooi je er iets meer amandelmelk bij.
  4. Voeg daarna de 85% cacao chocolade toe (2 stukjes, niet de hele reep!) en roer goed door, zodat die goed smelten.
  5. Tot slot voeg je de pindakaas en de bevroren bessen toe (aan jou of je deze doorroert of niet) en geniet!

IngrediëntenDouble Chocolate Proats Macros

Porties: 1-2
Macro’s*: Calorieën 790, Eiwitten 51g, Koolhydraten 73g, Vetten 32g

  • 100g havermout
  • 300-350ml ongezoete amandelmelk
  • 1 schep chocolade eiwitpoeder (= 30g)
  • 2 stukjes (20g) 85% cacao chocolade
  • 1 tl (15g) pindakaas
  • 1 handjevol bevroren bessen

Comments

comments

Add A Comment