Gezonde Ben & Jerry’s Cookie Dough

Iedereen heeft guilty pleasures en Ben & Jerry’s is de mijne (ha). Alleen heb ik vaak niet zo’n zin in een droge mond als ik opsta of in die honderden extra calorieën die nergens voor nodig zijn.

Hier een leuk alternatief, waarbij je niet de troep hebt, wel de smaak. Dit is een recept om je vingers bij af te likken.

Dit recept heeft enkel natuurlijke ingrediënten plus een Quest Cookies & Cream reep (maar mag ook een andere reep zijn, die van Quest zijn suiker- en glutenvrij). Dit recept is perfect na het eten of na het trainen voor optimaal herstel.

Wil je niet te veel calorieën in één keer binnenkrijgen, bewaar dan de helft voor later.

Bereiding

  1. Allereerst maak je het vanille eiwitijs.Snij de bevroren banaan doormidden en pel de schil eraf. Stop de bevroren banaan, het eiwitpoeder en amandelmelk in de blender totdat het een gladde mix is. Dit kan even duren, maar is het wachten waard. Stop het resultaat in een schaal.
  2. Neem de Quest reep uit de verpakking en hak het in kleine stukjes. Kruimel dit uit over de schaal en roer door. Stop de schaal in de vriezer voor ten minste 30 minuten tot 60 minuten en eet het op binnen 7 dagen (dat moet wel lukken toch?).

Ingrediënten:

Porties: 1
Macro’s: Calorieën 392 kcal, Eiwitten 43g, Koolhydraten 47g, Vetten 9g

  • 1 Cookies & Cream Quest reep (link)
  • 1 middelgrote rijpe (bevroren) banaan
  • 1 schep (25-30g) vanille whey eiwitpoeder
  • 1-2 tl amandelmelk (mag ook ongezoet)

Comments

comments

Add A Comment