Gezonde Kip Curry

Dit is de lekkerste curry die je ooit hebt geproefd. Betaalbaar, smakelijk en gezond.

Dit recept is een smaakmaker zonder dat je een berg suiker inhaleert. Inclusief chili, een natuurlijke vetverbrander en stimuleert ook je stofwisseling. Ook kun je curry’s perfect gebruiken voor meal preps, omdat ze gemakkelijk op te warmen zijn.

Dus ik zeg.. aan de slag!

Bereiding

  1. Snij de kip in blokjes, snij de chili fijn en klein (verwijder wel de zaadjes), pel de gember en knoflook en bereid alle kruiden in een kleine schaal voor.
  1. Bak de kip in een hete pan totdat ‘ie goed is, zet het vuur vervolgens lager en voeg de ui, gember, knoflook en chili toe en blijf dit bakken op een gemiddeld vuurtje. Als je bij dit gerecht rijst wilt, is dit het moment om een pan op te zetten.
  2. Combineer de kruiden met de gesneden tomaten en voeg het toe aan de pan. Breng de pan aan de kook en laat het vervolgens pruttelen op een klein vuurtje.
  3. Combineer de yoghurt met de rest van de curry en breng het geheel terug tot het kookpunt.
  4. Serveer je gezonde kip curry met of zonder rijst en geniet!

Ingrediënten

Healthy-Chicken-Curry-macros

Porties: 1 curry
Macro’s: Calorieën 395 kcal, Eiwitten 35g, Koolhydraten 27g, Vetten 2g
Macro’s (met 100g rijst): 446 kcal, Eiwitten 37g, Koolhydraten 51g, Vetten 3g

  • 100g kip (naar keuze)
  • 200g gesneden tomaat
  • 125g vetvrije natuurlijke yoghurt
  • 30g uien
  • 5g (¼ medium) rode chili peper
  • 1 tl verse knoflook
  • 1 tl gemberwortel, 1 tl kurkuma
  • 1 ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl meel (bij voorkeur volkoren)

Als je een mildere of hetere curry wilt, voeg dan minder/meer kruiden toe.

Comments

comments

Add A Comment