Honing Gegrilde Zalmfilet

Deze honing gegrilde zalm is knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Mix het met wat zoete en normale aardappelpuree en wat (gestoomde) groenten en je hebt een perfect gevoede maaltijd.

Dit recept duurt zo’n 25-30 minuten om te maken en je kunt er met z’n vieren van eten. Dus ook perfect voor je meal prep of tijdens een etentje met vrienden of familie.

Zalm is daarnaast zeer rijk aan omega 3 vetten die je hersenen en hart gezond houden.

Bereiding

1. Snij de gember, knoflook en koriander in fijne stukjes en stop de zalmfilets in een schaal met alle marinade ingrediënten. Zorg dat de zalmfilets goed bedekt zijn hiermee.

2. Pel de zoete aardappelen en snij vervolgens beide soorten aardappelen in grote stukken en stop ze in een tupperware bak met een deksel die geschikt is voor de magnetron. Voeg 1 el water toe aan deze bak om het vervolgens op hoge stand 20 minuten in de magnetron te zetten.

3. Snij de courgettes in schijfjes en verwijder de onbruikbare delen aan uiteinden van de asperges. Als er nog zo’n 12 minuten over zijn bij de magnetron, zet dan een pan op het vuur om de zalm te grillen op het hoogste vuur. Op het zelfde moment zet je een pan op het vuur met wat olijfolie voor de groenten.

4. Stop de groenten in de pan en besprenkel dit met zwarte peper. Kook dit op een laag tot gemiddeld vuurtje voor zo’n 10 minuten en roer goed door om te voorkomen dat er iets aanbrandt.

5. Terwijl de groenten aan het koken zijn, verwijder je de zalmfilets van de marinade en grill deze op een hoog vuur voor 10 minuten óf totdat ze klaar zijn. Draai de zalmfilets iedere paar minuten om, zodat de marinade niet aanbrandt.

6. Haal de aardappelen uit de magnetron als ze klaar zijn en voeg olijfolie, de melk en de mosterdpoeder toe. Stamp de aardappelen fijn en serveer. Geniet!

Macro’s (per portie)

Porties: 4
Calorieën 583 kcal, Eiwitten 34g, Koolhydraten 58g, Vetten 23g

Ingrediënten

Zalm en marinade:

  • 4 zalmfilets (480g)
  • 4 el sojasaus
  • 30g honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember ter grootte van je duim
  • 1 handjevol korianderbladeren

Stamppot:

  • 600g witte aardappel
  • 400g zoete aardappel
  • 1/2 el mosterdpoeder
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 50ml halfvolle melk of amandelmelk

Groenten:

  • 2 courgettes
  • 1 bundeltje aspergestengels
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • zwarte peper

Comments

comments

Add A Comment