Pittige Zoete Aardappel met Kip & Kokosnoot

Op moment van schrijven is het herfst en dat betekent dat de winter in Nederland alweer voor de deur staat (ha). Dat betekent ook koude temperaturen en dikke geitenwollen sokken. En soep.

Dus hierbij mijn aanbeveling: de zoete aardappel curry met kip en kokosnoot – vol eiwitten, kleur en groenten. En lekker.

Deze curry is romig door de kokosmelk (vol gezonde MCT vetten die je energie geven). De rest v.d. ingrediënten zijn laag in vet, koolhydraten en hoog in eiwitten. Plus veel groenten voor de vitamientjes. En wil je de koolhydraten niet, dan doe je er vooral geen rijst bij.

Suggesties:

  • Wat jij wilt natuurlijk, alleen als je de groenten kleiner maakt, kan het sap en de smaak beter intrekken en loskomen. Plus het is makkelijker te eten.

  • Je kunt de zoete aardappel/groenten ook apart klaarstomen of koken en die apart serveren. Wat jij wilt.

Bereiding

  1. Bereid al je groenten voor om tijd te besparen tijdens het koken.

  2. Bak de kip in een grote pan in wat kokosolie totdat ‘ie bruin is, voeg dan de kruiden (knoflook, zwarte peper en chili zout) toe en roer de groenten door.

  3. Gooi de andere kruiden en tomatenpuree in een kom en voeg voldoende water toe om er een deeg van te maken. Mik dit alles ook in de pan en roer goed door. Laat dit pruttelen voor zo’n 10 minuten.

  4. Doe de kokosmelk in de pan en roer door voor zo’n 10 minuten tot de saus dik is, de zoete aardappel zacht is en de kip goed gaar is.

  5. Aanvallen maar.

Ingrediënten

Spicy-Sweet-Potato,-Chicken-&-Coconut-Curry-Macros

Porties: 3
Macro’s*: Calorieën 454 kcal, Eiwitten 33g, Koolhydraten 42g, Vetten 17g

  • 2-3 zoete aardappelen
  • 2 kippenborsten (gesneden)
  • Kokosolie
  • 1 ui (gesneden)
  • 1 rode peper (gesneden)
  • Kleine verpakking babymaïs
  • Kleine verpakking sugar snaps
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el Garam Masala, 1 tl koriander, cayenne peper en chili poeder
  • Knoflook, zwarte peper and chili zout
  • ½ pak kokosmelk

Comments

comments

Add A Comment