Kip Paella

Deze kip paella is super gezond, verantwoord en lekker. Ook super om in te vriezen als meal prep.

Ook lekker met een gemengde salade erbij.

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees en de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst en peterselie in kleine stukjes en snipper de ui.
  2. Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min tot lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ong. 25 min. zachtjes pruttelen.
  3. Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door de pan. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht goed verdampen. Schep nu de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Strooi de peterselie over de paella. Voilà.

Ingrediënten

Porties: 4
Macro’s (per portie): Calorieën  675 kcal, Eiwitten 41g, Koolhydraten 73g, Vetten 24g

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100g chorizoworstjes
  • 600g kipkluifjes
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 750 ml kippenbouillon (2 tabletten)
  • 250g gebroken sperziebonen
  • 325g gele rijst (of echte Bomba paella rijst)
  • 100g grote garnalen
  • 2 el peterselie

Comments

comments

Add A Comment