Maaltijdsalade met bimi en oesterzwammen

Iedere twee weken plaatst Kelly van Goodfoodlove.com een recept op Feel Better Fitness. Het eerste recept van het nieuwe jaar is de maaltijdsalade met bimi en oesterzwammen. x Sven!

Of het nou zomer is of niet, ik ben altijd gek op maaltijdsalades. Dus ja, ook in de herfst ? Het is fris, knapperig en gezond en als je een beetje je best doet ook nog eens heel erg lekker. Deze salade is daar een perfect voorbeeld van: knapperig door de sugarsnaps, gezond door bijna alles en heel erg lekker ook door alles ? maar extra door de spekblokjes en bijzondere dressing. Maak vooral wat meer en neem het lekker de volgende dag mee als lunch.

maaltijdsalade

Dit heb je nodig:

Pan | koekenpan | kom | garde | slakom


Ingrediënten:

1 bakje bimi | 1 zoete puntpaprika | 1 zak rucola melange | 100 gr. sugarsnaps | 150 gr. oesterzwammen | 50 gr. pijnboompitten | 150 gr. spekblokjes | 1 teen knoflook | 1 el ketjap manis | 2 tomaten | 2 bosuitjes | 1,5 el balsamico-azijn | 1/2 el grove mosterd | 4-5 el olijfolie | zout, versgemalen peper

Zo maak je het

Maak de sugarsnaps schoon en spoel de bimi af. Kook ze samen in weinig water met zout beetgaar (zo’n 5 minuten). Je mag ze natuurlijk ook stomen. Spoel de sugarsnaps af met koud wat en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze in een schaaltje en bak vervolgens de spekblokjes spekblokjes in een droge koekenpan zachtjes uit. Schep de krokante spekjes ook in het schaaltje. Bak in het spekvet de oesterzwammen op hoog vuur bruin. Pers de teen knoflook er boven uit en roer de ketjap er doorheen.

Snijd de paprika in blokjes, de tomaten in stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Klop in een kom de azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de rucola samen met de paprika, tomaat, bosuitjes in een slakom. Schep op het laatste moment de sugarsnaps, bimi, oesterzwammen, spekjes en pijnboompitten erdoor en maak af met flink wat dressing. De rest van de dressing serveer je ernaast. Eet smakelijk!

Bron recept: AH

Comments

comments