Mexicaanse Kip Recept

Dit Mexicaanse kip recept is heerlijk en vooral simpel te maken. De kip heeft een goede smaak en het recept zit vol eiwitten die je stofwisseling verhogen en je spieren laten herstellen.

En dat zonder overbodige stoffen die je niet nodig hebt. Zonder wrap, maar met basmati rijst wat naar mijn nederige mening een beter alternatief is als koolhydraatbron.

Dit gaat je lukken in 20 minuten. En als je slim bent, maak je drie porties en bewaar je twee maaltijden voor later in de week.

Bereiding:

1. Snij de drie pepers en de kip in dunne reepjes en breng een pan aan de kook voor de rijst.

2. Breng rijst aan de kook op een gemiddeld vuur en draai daarna het vuur terug tot een minimum en doe de deksel op de pan. Verhit de olijfolie in een grote pan op een gemiddeld vuurtje en doe de kip met pepers in de pan als de olie heet is.

3. Meng de kip en pepers met de paprika en de chipotle pasta, roer daarna goed door voor zo’n 5-7 minuten totdat de kip is gekookt.

4. Stop de tomaten en de piri-piri saus in de pan met de kip en pepers en bak dit voor nog zo’n 2 minuten (en blijf doorroeren).

5. Haal beide pannen van het vuur en serveer de rijst en kip met de mozzarella en avocado.

Ingrediënten:

Porties: 3
Macro’s (per portie): Calorieën 713 kcal, Eiwitten 45g, Koolhydraten 92g, Vetten 23g

  • 350g rauwe kippenborst
  • 300g basmati Rice
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 2 (rode) paprika’s
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 el paprika poeder
  • 1 tl Chipotle pasta
  • 1/2 el piri-piri saus
  • 1 el olijfolie
  • 90g (geraspte) mozzarella

Comments

comments

Add A Comment