Voor Superkrachten: Groene Smoothie met Spinazie en Peer

Iedere week plaatst Kelly van Goodfoodlove.com een recept op Feel Better Fitness. Vandaag is het de beurt aan een smoothie waar je flink energie van krijgt: een smoothie met spinazie en peer!

Groene smoothies zijn ongekend populair. Dat is ook niet zo gek, want de vitaminebom is letterlijk in een handomdraai klaar, je kunt eindeloos variëren en ohja!, het is natuurlijk hartstikke gezond =) Hoe fijn is het om je dag te beginnen met een flinke portie groenten en fruit, zonder dat je daarvoor een hele maaltijd voor hoeft te bereiden. Sommigen zijn nog bang voor het ‘groen’ in de smoothies maar neem van mij aan: het smaakt écht niet naar een glas groente. Sterker nog, mijn vriend heeft me ooit plechtig beloofd absoluut geen sap gemaakt met groenten te drinken, en als ik hem nu laat kiezen tussen een smoothie met alleen fruit en één met groenten erbij kiest hij graag voor de laatste.

15874866813_42a04513dex

In dit recept gaat een lepel van de lekkere Goodfoodlove superfoodmix, die via Yoursuperfoods verkrijgbaar is. Als je de mix nog niet in huis hebt kan je ook zelf wat superfoods (zoals chiazaad) in de smoothie doen. Ik heb nog een zeer goede tip die ik laatst heb ontdekt! Het maakt echt heel veel verschil in smaak en substantie van de smoothie hoe lang je de blender laat draaien. Eerst pureerde ik alles even en dan vond ik het wel mooi geweest, maar ik heb gemerkt dat wanneer je de blender even een minuutje laat draaien je een hele andere smoothie krijgt. Een heerlijke luchtige, maar toch romige smoothie. Een klein beetje geduld dus, en dan kan je je dag heerlijk en gezond beginnen.

15659600123_a0c372c44d

Dit heb je nodig:

Blender

Ingrediënten:

2 conference peren | 2 handjes verse spinazie | 1 banaan | 1 glas water | 1 el. Goodfoodlove superfoodmix

Zo maak je het:

Was de spinazie en schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Doe alle ingrediënten in de blender en laat een minuut draaien. Kijk zelf even hoeveel water je wilt gebruiken: neem een klein glas wanneer je van een dikke smoothie houdt, en doe er wat meer water bij wanneer je het liever wat meer vloeibaar drinkt.

Comments

comments