AANBEVELINGEN


Hieronder enkele aanbevelingen voor trainingsmateriaal dat je thuis kunt gebruiken en makkelijk kunt opbergen. De hometrainer in je woon- of slaapkamer is verleden tijd, simpele principes van kracht- en conditietraining is in. Open kaart: ik verdien niets met de aanbeveling van deze producten, wel gebruik ik ze zelf en ben ik tevreden klant bij deze bedrijven.


Hier mijn aanbevelingen:

1

Kettlebells (€10-40)

Met een kettlebell (4/8/12/16 kg) train je kracht, uithoudingsvermogen, houding en balans. Het is een geweldige total body workout met een bewezen geschiedenis van de goede resultaten. Eenvoudig maar zeer effectief. Of u nu wilt afvallen, spieren wil kweken, de conditie of kracht wil verbeteren; trainen met een kettlebell kan u helpen al deze fitness doelen te behalen. Begin met 8 kg en 12 kg en ga pas naar 16 kg als je gevorderd bent.

2

TRX suspension trainer (€30-50)

Deze suspension trainer hang je aan een schommel buiten of in je deur binnenshuis (met een deuranker). Ideaal om je armen, rug, buik en beenspieren te trainen en ontwikkelt balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. Met de TRX bepaal je zelf de intensiteit van het trainen door simpelweg je lichaamspositie aan te passen.

3

Elastieken banden (€13)

Met elastieken banden kun je een hoop extra oefeningen doen. De banden zijn een ideaal en goedkoop trainingsmiddel voor weerstandstraining, krachttraining, core-training en coördinatie. Ze kunnen overal gebruikt worden - thuis, in de praktijk, sportschool of wanneer je op reis bent.

4

Springtouw (€6)

Houdt het simpel met dit goedkope, maar goede nylon springtouw. Touwtjespringen is één van de meest simpele en effectieve manier om calorieën te verbranden. Je werkt niet alleen aan calorieverbranding maar ook aan je coördinatie, uithoudingsvermogen, timing, balans, snelheid, kracht en explosiviteit.


Ontspanning & Mindfulness


Ontspanning is nodig. Juist in dit tijdperk van continue notificaties en oneindige informatie. Overzicht creëer je door tijd in te plannen voor jezelf en meditatie/mindfulness. 


Hier mijn aanbevelingen:

1

Headspace (€5,99 per maand)

Headspace geeft je begeleide meditatiesessies via je telefoon/app in verschillende thema's. Altijd met mooie animaties over de werking van je geest en ademhaling. De eerste 10 lessen zijn gratis, daarna is het betaald.

Link: klik hier of zoek in de app store op je telefoon.

2

Calm (€9,99 per maand of €39,99 per jaar)

De voordelen van Calm t.o.v. Headspace is dat Calm een vrouwelijke stem heeft (indien je dat prettiger vind) en het heeft andere thema's dan Headspace (o.a. een bodyscan).


Link: klik hier of zoek in de app store op je telefoon.

3

Philips Wake-up Light (vanaf €35)

Met deze wekker sta je veel relaxter op, omdat het geen herrie-apparaat is maar juist ontspannen licht en geluid geeft. Ik heb deze nu sinds medio 2017 en het maakt het begin van de dag een stuk relaxter. Kies bv. voor fluitende vogeltjes of de radio.


Link: klik hier en blader door de verschillende modellen heen


Boeken


Hieronder wat van mijn favoriete boeken, specifiek over mindset. Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe beter en bewuster je kunt anticiperen op de toekomst. Open kaart: ik verdien niets met de aanbeveling van deze producten, wel gebruik ik ze zelf en ben ik tevreden klant bij deze bedrijven.


Hier mijn aanbevelingen:

1

Master your Mindset (€9,95 - €19,95)

Master your Mindset is geschreven door oud radio DJ Michael Pilarczyk, tegenwoordig mindset coach. Dit boek is een aanrader voor iedereen die de 20 centimeter tussen zijn of haar oren wilt verbeteren en er alles uit wilt halen.  Link: klik hier.

2

Think and grow rich (€21,95)

Think and grow rich, geschreven door Napoleon Hill in 1937, heeft weinig te maken met financieel rijker worden en alles te maken met de manier waarop je denkt. In dit boek vind je innerlijke groei en lees je veel over mindset. Een praktisch en inspirerend boek en één van mijn favo boeken over dit onderwerp. Link: klik hier.

3

Koud Kunstje - Wim Hof (€21,95)

Wim Hof is de Iceman, bekend van diverse wereldrecords die te maken hebben met extreme kou en warmte. Wim heeft namelijk de gave om zijn autonoom zenuwstelsel handmatig te beïnvloeden.


Zelf douche ik vanaf medio 2015 koud af. Volledig. Geen warme kraan. En dan sta ik te springen en voel ik me springlevend. Koud douchen maakt je huid, haar en immuunsysteem sterker, je voelt je energieker en gelukkiger en in dit boek leer je wat en hoe je zijn methode kunt volgen. Link: klik hier.


Supplementen


Supplementen zijn in fitness- en voedingsland het laatste station waar je langskomt. Als je een gevarieerd voedingspatroon hebt, heb je ze waarschijnlijk niet eens nodig. Alleen geldt dat niet voor 95% van Nederland en kans dat jij daar ook bij zit. Open kaart: ik verdien niets met de aanbeveling van deze producten, wel gebruik ik ze zelf en ben ik tevreden klant bij deze bedrijven.


Hier mijn aanbevelingen:

1

Visolie (€32)

Visolie bevat bestanddelen die zorgen voor een verminderde vetopslag in vetcellen en bevordert hierdoor vetverbranding in de cellen. Niet alleen dat, ook is het een superfood voor je huid, haar, brein, gewrichten en zelfs je geluksgevoel (aanmaak van gelukshormoon serotonine stijgt). Link: klik hier.

2

Multivitaminen (€4,90)

Een goede multi vult eventuele tekorten (vitaminen, mineralen) aan waar nodig is. Het geeft je de garantie dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Link: klik hier.

3

Magnesium (€25)

Neem magnesium voor optimaal functioneren van je zenuwstelsel, geheugen, aanmaak nieuwe cellen en is een soort 'superfood' tegen vermoeidheid en voor de stofwisseling.

Link: klik hier.

4

Vitamine D (€16)

Goed voor het immuunsysteem, opname van calcium en fosfor uit voeding en sterke botten (ook gebit).

Link: klik hier.

5

Gras gevoederd Whey proteïne (€42,50)

Goed voor het spierherstel na een zware training. Uit traditionele whey producten krijg je ook de pesticiden en antibiotica binnen van koeien. De eiwitten van deze koeien zijn gras gevoederd en zijn vele malen gezonder.

Link: klik hier.

© Feel Better Fitness