Amerikaanse Stijl Gezonde Pannenkoeken

Dit recept laat je er weer in geloven dat de Amerikaanse keuken wel degelijk gezond kan zijn. Echte pannenkoeken met bacon en siroop.

Met ingrediënten als bacon en eieren is dit recept glutenvrij, tarwevrij, paleo en ook nog eens laag qua koolhydraten.

Ik ben benieuwd naar jouw versie van dit recept. Deel hem met me op Instagram via @Svenmaar.

Bereiding

  1. Combineer het meel, bakpoeder en zout in een schaal. Roer ook het ei, het eigeel, amandelmelk en de kokosolie door elkaar in dezelfde schaal, totdat alles in elkaar verweven is. Dit kan even duren tot het goed dik is.
  2. Verhit een koekenpan op een bovengemiddeld vuurtje voor een minuut of twee. Gooi er wat kokosolie bij (zo’n 2 tl). Zorg dat de pan goed heet is voordat je de mix erop gooit. De bacon kun je meegrillen, hoeft niet per se.
  3. Gooi de mix in een pan – je moet genoeg hebben om 4 middelgrote pannenkoeken te maken. Kook totdat ze goud zijn op één kant en draai ze dan om (met een grote spatel). Let op dat de pannenkoeken nog ‘vloeibaar’ kunnen zijn bij het omdraaien.
  4. Stapel de pannenkoeken op, leg er wat bacon op en smijt er wat suikervrije siroop overheen. Wellicht wat bosbessen, aardbeien of plakjes banaan erbij en klaar is kees.

IngrediëntenAmerican-Style Bacon & Syrup Pancakes Macros

Portie: 4 pannenkoeken
Macro’s: Calorieën 478g, Eiwitten 35g, Koolhydraten 28g, Vetten 25g

  • ¼ kop (40g) kokosmeel
  • 1 heel ei
  • 1 eigeel
  • ¼ kop amandelmelk
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • Wat (gerookte) bacon naar wens
  • Suikervrije pannenkoekenstroop (of gewoon stroop) of Agave nectar (bv. van ‘Melvita’
  • 1 tl gesmolten kokosolie (en extra om de pannenkoeken te bakken)

Comments

comments

Add A Comment