De Kracht van Routines en Gewoonten

De routine zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [ruˈtinə] 1) handigheid die je door ervaring hebt gekregen. Voorbeeld:   ‘iets doen op routine’ 2) vaardigheid die je hebt opgedaan, waardoor het bijna vanzelf gaat. Voorbeeld: ‘routineonderzoek’

Routines en gewoonten zijn een serie acties die je iedere dag herhaalt en kunnen goed zijn, zoals je tanden poetsen, of slecht zijn, zoals in je neus peuteren of uit de snoeppot eten. Wat goed en slecht is, is natuurlijk welke betekenis jijzelf daaraan geeft en wat jij gelooft dat goed en slecht is.

Je poetst twee keer per dag je tanden zonder erover na te denken en je weet dat het voordelig is en je doet het al zolang dat het allemaal vanzelf gaat. Een aantal goede gewoonten kunnen het leven echt veel makkelijker maken. Je behaalt taken zonder dat je erover na hoeft te denken, automatisch dus.

Succesvolle mensen hebben routines en gewoonten waardoor ze succesvol kunnen zijn. Deze gewoonten zitten in hun routine en voeren ze dagelijks foutloos uit en ze doen het al zolang dat ze er niet bij hoeven na te denken. Hier zijn wat gewoonten die je kunnen helpen met fitter worden en afvallen;

– Je lunch klaarmaken de avond van tevoren, zodat je je niet hoeft te haasten ’s ochtends

– Meer koken en restjes invriezen, zodat je altijd gezonde maaltijden als back-up hebt

– Maak boodschappenlijstjes voor de hele week. Dit bespaart tijd, geld en het weggooien van voedsel.

– Eet een portie groenten bij de helft van al je maaltijden

– Zet dagen en tijden in je agenda waarop je sport en die je onmogelijk kunt afzeggen

– Neem altijd een flesje water met je mee

051515EIG_routine_fiZK4Qh

Als je positieve acties herhaalt, worden ze een gewoonte en kun je ze opnemen in je dagelijkse routine. In het begin moet je overal over nadenken, maar na een tijdje is de actie er zo ingesleten, dat het easy-peasy is.

Laat me hieronder in de comments weten welke gewoonten je jezelf wilt aanleren!

Look for a Great Perhaps,

Sven Maarschalk
Personal Trainer & Vetverbrandingsexpert

Verder lezen

http://www.feelbetterfitness.nl/productieve-ochtenden/

Comments

comments