Waarom ik GEEN ‘Voor & Na’ Foto’s Plaats

Nadat één van mijn cliënten mij haar voor & na foto’s liet zien, was ik trots. Het zette me ook aan het denken.. “Waarom plaats ik die voor & na foto’s niet op mijn Facebook?“. Ik heb het een tijd geleden wel gedaan (zie de allereerste foto hier bijvoorbeeld). Ze zijn effectiever voor mijn marketing dan viagra is voor Hugh Hefner. Maar die foto’s brengen naar mijn mening ook een hoop problemen teweeg.

1. Ze leiden tot negatieve vergelijkingen

Zodra ik een foto plaatste van iemand met indrukwekkende resultaten, voelden anderen zich geïntimideerd en slecht over hun eigen progressie.

“Waarom heb ik dat niet bereikt?”

Ondanks het feit dat ze er niet hetzelfde werk in hebben gestoken, zien zij alleen een grote verandering in iemands fysieke lijf en een tijdframe (in 20 weken viel Pietje-Klaasje 14 kilo af). Mijn doel is om mijn cliënten de beste versie van zichzelf te laten zijn, niet om zich zorgen te moeten maken om ‘net zo goed’ als een ander te worden.

B81anHwCUAAWHET

2. “Nog steeds dik”, “Te dun” of “Nep!”

Het maakt mij niet uit hoeveel mensen naar me roepen. Ik heb door de jaren heen een dikke huid ontwikkeld voor negatieve mensen. Die mensen ban ik uit mijn leven (en ik hoop dat jij hetzelfde doet). Ik kan dus wel wat hebben. Maar wat ik niet kan hebben, is als één van mijn cliënten zich uit de naad werkt voor een strak figuur en er is één persoon die het nodig vind om het even af te kraken.

Mensen worden jaloers van het resultaat van andere mensen en zullen er alles aan doen om te zorgen dat die mensen geen haar beter zijn dan zijzelf. Door geen voor & na foto’s te plaatsen, geef ik ze niet eens de kans.

730__26b39d3bb54f5551eb7197b883c8ab4a

3. Onrealistische verwachtingen

Kijk eens wat Pietje-Klaasje heeft bereikt in 21 dagen!

Ja, die Pietje-Klaasje is lekker bezig. Dat weet je nu wel. En nu Pietje-Klaasje summerproof is binnen 21 dagen, heb ik de verwachting dat jij dit ook kunt. Dat jij ook binnen 21 dagen summerproof bent. Het probleem is dat ieder persoon uniek is (verschillende levensstijlen, stress levels, werk, familie, vrienden en nog 103 andere dingen).

En sommige mensen werken gewoon harder dan andere mensen. Er zijn ook mensen die kiekeboe spelen met hun gewicht en het simpelweg negeren. Het is onrealistisch om naar een foto te kijken van iemand zijn succes en te verwachten dat jij dit ook kunt.

unrealisticexpectations

De na-na foto is belangrijker

Die voor & na foto is een makkelijke klus.

Ingrediënten: de gemiddelde Nederlander met een opgeblazen gevoel van jaren slecht eten en gematigde bewegingservaring.

Bereidingswijze: 3-5 keer per week mix van krachttraining en cardiotraining, elimineer ‘witte’ koolhydraten (pizza, patat, poffertjes, pasta, pannenkoeken, eigenlijk alles met de ‘P’)

Eet smakelijk: na 3-4 weken heeft deze persoon een groot resultaat in de voor & na foto behaald.

Ja, ik heb het over Obese. Klik die link!

Verstandig is het echter niet. Het is geen effectieve strategie voor de langere termijn. En 9 van de 10 keer vallen zij weer terug zonder stok achter de deur en coaching. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de na-na foto: dit is de foto die 3-6 maanden na de originele ‘na’ foto is gemaakt. Hoe hebben zij hun gezonde levensstijl kunnen vasthouden? Of zijn ze weer ‘terug bij af’?d9e196fb6f82273d5cb9dc11bd56c95f

5. Fysieke verandering betekent nog niets

In shape & summerproof zijn betekent niets en maakt je per definitie niet gelukkig of tevreden. Geloof het of niet, maar hoe beter ik er soms uitzag, hoe slechter ik me voelde. Ik nam pillen voor vetverbranding (ik werd hier bloedchagrijnig van en ik doe het nooit meer), at veel minder (ook chagrijnig) en kreeg last van een opgeblazen gevoel, waardoor het leek alsof ik zwanger was.

De reden dat mijn bedrijf ‘Feel Better Fitness’ heet, is omdat tevredenheid en geluk tussen je oren zit. Je wilt er niet beter uitzien, je wilt je goed voelen OMDAT je er beter uitziet. Denk er over na. Het is een perspectiefverandering.

Ik ben veel meer bezig met hoe iemand zich voelt over zichzelf, hoe ik zijn/haar energielevel omhoog kan gooien, zelfverzekerdheid en productiviteit. Je lichaam verandert vanzelf mee.

Dit allemaal gezegd te hebben, zijn er wel voor & na foto’s waar ik veel respect voor heb. Die de veranderingen laten zien van een periode langer dan ten minste één jaar. Ik moedig ook mijn cliënten aan om zelf foto’s te maken, zodat ze zichzelf kunnen motiveren.

Hoe goed is jouw na-na foto trouwens?

PS. Als je klaar bent om je leven te veranderen, klik dan op onderstaande link en vul mijn aanmeldformulier in:

https://feelbetterfitness.wufoo.com/forms/aanvraag-voor-personal-training/

Look for a Great Perhaps,

Sven Maarschalk

Personal Trainer & Vetverbrandingsexpert

Comments

comments