Hoe de Voedingsindustrie Je Laat Denken dat hun Producten Gezond zijn (Video)

Misschien weet je allang dat fruitdrankjes en spinaziekoekjes niet hetzelfde zijn als echt fruit en groenten. Toch doet de voedselindustrie haar best je dit te doen geloven. Deze video belandde in mijn inbox en is te belangrijk om niet door te schuiven naar jou. Het is belangrijk om basiskennis te hebben van voeding en dit hoort daar ook bij.
Ik krijg vaak mailtjes vanuit een community van personal trainers over de hele wereld waar deze video werd verspreid van dokter Yoni Freedhoff, een obesitas specialist uit Amerika. Hij was uitgenodigd om te spreken over voeding, en toen werd hem plotseling te toegang geweigerd. Op dat moment had hij cliënten en andere afspraken verschoven, zijn presentatie al voorbereid en besloot hij toen om een video op te nemen en deze presentatie alsnog te geven voor een wereldwijd publiek.

De video gaat over marketingstrategieën die voedselbedrijven gebruiken om je te doen geloven dat hun producten gezond zijn, onder andere taalgebruik, mazen in de wet en kleurrijke verpakkingen. Woorden als ‘geen suiker toegevoegd’ of ‘hele granen’ zijn vaak bullshit en dat wil dokter Freedhoff uitbannen in de wereld.

Dokter Freedhoff wilde deze presentatie geven aan voedingsbedrijven en het is voor mij geen wonder dat ze het hebben afgeblazen. Het is namelijk de angstvallige waarheid. Bekijk de video hieronder (13 minuten, Engels gesproken).

Voedselwaakhond Foodwatch had er ook zo een afgelopen week..

12799412_10153604214000945_2706330928102222901_n

 

Sven Maarschalk
Personal Trainer & Vetverbrandingsexpert

Comments

comments