Typisch Paleo Ontbijt

Een ontbijt hoog in vetten is tegenwoordig de beste dieetoplossing om je vetpercentage te verlagen en strakker/fitter te worden. Vandaar dit typische Paleo ontbijt.

Dit ontbijt is bedoeld om je dag goed te beginnen en je stofwisseling aan het werk te zetten. Door niet direct met koolhydraten te beginnen, gebruikt je lichaam de vetreserves anders en verbrandt het die eerst.

Door eerst koolhydraten te eten, verbrandt je lichaam juist die koolhydraten én niet lichaamsvet. Daarom is dit ontbijt perfect als je wilt afvallen.

Daarnaast biedt de zalm je de goede vetten en eiwitten die je nodig hebt. Koop de zalm zo ‘wild’ mogelijk.

Bereiding

 1. Optioneel: Als je je zalm kruidig wilt maken, stop dan wat van je favo kruiden in een schaal.
 2. Haal de zalm uit de verpakking en voeg het toe aan de schaal met de kruiden. Zorg ervoor dat de zalm aan alle kanten goed bedekt is.
 3. Pak een grote pan en zet die op een gemiddeld vuurtje. Voeg de kokosolie toe en zodra deze is gesmolten, gooi dan de zalmfilet op de plaat. Dit zou zo’n 5 minuten per kant moeten duren.
 4. Terwijl je dit doet, snij je de champignons en tomaat en voeg je deze toe aan de pan. Goed doorroeren door de kokosolie heen en vergeet niet om om de paar minuten door te roeren, zodat ze goed meebakken.
 5. Als je ziet dat de zalm 50% is gekookt (het moet een roze zachte kleur hebben), draai de zalmfilet dan om.
 6. Op dit punt zou de zalm nog een paar minuten nodig hebben. Gooi bij deze stap een hand spinazie in de pan en roer even door.
 7. Tot slot pel en snij je de avocado in stukken. Gooi deze op een bord en als de pan klaar is, gooi je ook deze inhoud op het bord. Beetje zwarte peper erbij en knijp wat limoen/citroen over het geheel om het af te maken.
 8. That’s it – alles wat je nu nog moet doen is een foto maken en mij taggen op Instagram!

Ingrediënten:

Porties: 1 ontbijt
Macro’s: Calorieën 476 kcal, Eiwitten 27g, Koolhydraten 14g, Vet 37g

 • 10g (3/4 tl) kokosolie
 • 120g zalmfilet
 • 1 kleine avocado
 • ¼ vleestomaat
 • Handjevol spinazie
 • Handjevol champignons
 • ½ limoen
 • ½ citroen

Comments

comments

Add A Comment