Consistentie > intensiteit

Er was eens een boer, een arme boer met een aantal kippen in een hok. Op een dag, toen hij de eieren wilde gaan rapen zag hij iets schitteren in het nest van zijn lievelingskip. Hij keek nog eens goed en zag in het nest iets heel bijzonders liggen, een schitterend gouden ei! Aanvankelijk dacht hij dat het niet echt was. Maar vlak voordat hij het wilde weggooien, bedacht hij zich en nam het mee om het nader te bekijken. En wat bleek, het was een ei van zuiver goud! De boer kon het maar niet geloven.

Nog groter werd zijn verbazing toen hij de volgende dag weer het hok in ging en dezelfde ontdekking deed. En zo rende hij elke dag, zodra hij wakker werd, naar het nest en steeds weer vond hij een gouden ei. Enorm rijk werd hij, het leek te mooi om waar te zijn.

Goudenei

Maar niet alleen zijn rijkdom, ook zijn hebzucht en ongeduld werden groter. Het viel hem steeds zwaarder om de volgende dag af te wachten en uiteindelijk besloot hij de kip te slachten om de eieren er allemaal tegelijk uit te kunnen halen. Maar toen hij het dier opensneed, was er geen gouden ei te bespeuren. En vanaf dat moment zou hij er ook nooit meer een aantreffen.

Wat dit verhaal mij geleerd heeft..

..is dat voor eindeloos succes je twee dingen nodig hebt: productiemiddelen en productie. Het een kan niet zonder het ander: zonder zaaien geen oogsten. Hoe beter jij zaait, hoe beter jij oogst. Wil jij een sexy, fit, strak en/of gezond lijf en je goed voelen? Dan zul je moeten investeren in je productiemiddel: jijzelf!

Jij bent namelijk de machine die de resultaten produceert! Als jij je productiemiddel verwaarloost (slecht slapen, slecht eten, weinig beweging), zul je daar slecht van oogsten (je riem gaat strakker zitten, voelt je slecht, slaapt nog slechter, medicatie etc.)

Productie zijn de gouden eieren, het resultaat van het zaaien. Productie is als je je beter gaat voelen als gevolg van beter bewegen en gezonder eten. Productie is ook dat je er beter uit gaat zien in je favoriete kleding, omdat je vaker sport. Productie is als je relaties met jezelf en anderen verbeteren, omdat je investeert in jezelf. Productie is meer geld verdienen, omdat je harder en slimmer werkt.

success is never of discount

De kip slachten

Hoe gezonder je kip, hoe beter de productie van resultaten verloopt. Dit is de reden dat ik veel boeken lees, naar podcasts luister en investeer in de relaties met mijn klanten, familie en vrienden. Ik geloof in zaaien en oogsten.

Een hoop mensen slachten hun kip, maar willen wél de gouden eieren oprapen. Zij willen de weg van de minste weerstand belopen: detoxen, crashdiëten, supplementen enzovoorts. Zo maak je de kip steeds zieker, zonder dat je het doorhebt. Een zieke kip produceert zwakke resultaten waar je alleen nog maar gefrustreerder van raakt.

Radicale verandering vereist radicale verandering

Dit klinkt über-simpel en misschien denk je zelfs dat ik een typfout maak. Als je stil staat bij de zin, begrijp je hem beter. Luister: radicale verandering vereist radicale verandering.

Je wilt er goed uitzien, maar je gaat niet naar de sportschool of doet 10 jumping jacks en gaat weer naar huis om een zak chips leeg te vreten. Je wilt dat je er goed uitziet op het strand, maar je wilt niet een keer extra naar de supermarkt omdat de groente en fruit op is. Aan het einde van de dag heb je altijd een excuus: geen tijd, geen geld, het komt later wel, ik heb de afgelopen 3 dagen al me best gedaan enzovoorts. Radicale verandering in resultaat (het oogsten) vereist een radicale verandering in wat je op dit moment doet (het zaaien). 

Realiseer je dat je bent gefrustreerd omdat je er voor kiest om gefrustreerd te zijn. Realiseer je dat je niet fit bent omdat je er voor kiest om niet fit te zijn. En realiseer je dat je je slecht voelt omdat je er voor kiest om je slecht te voelen. Jij bent het product van je gedachten en keuzes. Kies voor een radicale verandering en krijg die radicale verandering. Wil je ander fruit? Plant een andere boom. Verander je gedachten, acties en keuzes.

It is NOT about losing weight or add muscle only, it is about getting FIT

 

Het is makkelijker om bij te blijven dan te moeten inhalen

In het leven kun je bijblijven en inhalen. Bijblijven betekent dat je iedere dag minimale tijd investeert in jezelf: je gaat naar de sportschool, eet dagelijks gezond en niet te veel en leest boeken over het fit krijgen en onderhouden van je lijf in alle aspecten.

Inhalen betekent dat je van de dokter krijgt te horen dat je veel te zwaar bent, omdat je niet dagelijks, wekelijks of maandelijks aan beweging doet, slechte eetgewoonten hebt en simpelweg niet in jezelf investeert. Je maakt de kip doodziek en produceert geen resultaten.

images

Het is makkelijker om bij te blijven dan in te halen. Het is voor jou makkelijker om iedere dag 20 minuten intensief te sporten, dan om je lichaam 10 jaar lang te verwaarlozen en te beschouwen als een grote vuilnisbelt.

Het is voor jou makkelijker om iedere week een goed gesprek van 10 minuten te hebben met je partner, dan om bergen verloren tijd in te halen op je vakantieadres.

Het is makkelijker om een goede band op te bouwen met je kinderen als ze jong zijn, dan om de verloren tijd in te halen als ze pubers zijn.

Het is makkelijker om dagelijks niet te roken en te drinken, dan om van de dokter te horen dat je longkanker hebt of verslaafd bent en moet afkicken.

Doe het minimale iedere dag en je zult de gouden eieren oprapen.

Jij kunt dit. Maar je moet het wel doen.

 

Look for a Great Perhaps,

Sven Maarschalk

Personal Trainer & Vetverbrandingsexpert

P.S. ik waardeer het dat jij mijn blogs leest. Ik ken je misschien niet, maar ik denk dat je wel cool bent. Als je vragen hebt, wat dan ook, mail me op sven@feelbetterfitness.nl.

Comments

comments