Snelle Thaise Rode Curry

Thaise rode curry is een heerlijke Aziatische maaltijd die verrassend gezond kan zijn als je het zelf maakt. Als je het serveert met rijst heb je een geweldige maaltijd voor je macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten).

Daarnaast is het snel in elkaar gezet (denk aan 20 minuten). Ten minste, als je snel snijdt.

Én veel magere eiwitten van de kippenborst. Basmatirijst is een goede bron van langzame koolhydraten. Voor de thaise rode curry paste vind je het best een variant zonder groente-oliën in de ingrediënten. Boerenkool heeft duizend-en-één gezondheidsvoordelen, waaronder vitaminen en ijzer.

Top maaltijd dus.

Bereiding

 1. Vul een grote pan met 50% en zet het op het vuur.
 2. Begin met de Thaise rode curry. Gooi wat kokosolie en de curry pasta in een grote (wok)pan op een laag vuurtje voor zo’n 2 minuten.
 3. Snij de kippenborst in kleine stukjes. Voeg de kip toe aan de (wok)pan en roer goed door.
 4. Als de kip kleur krijgt, gooi je de kokosmelk er in en voeg je de vissaus toe. Laat even pruttelen voor zo’n 5 minuten, maar laat het niet aanbranden.
 5. Terwijl je dit doet, gooi je de rijst in een aparte (wok)pan en giet hier kokend heet water overheen. – gebruik twee keer zoveel water als rijst. Stop een deksel op de (wok)pan en breng het naar het kookpunt. Roer goed door, zodat de rijst niet blijft plakken. Als het begint te koken, doe dan het vuur lager tot een minimum en laat het stomen.
 6. Terug naar de Thaise rode curry: voeg de bloemkool toe aan de curry en laat zo’n 5 minuten koken.
 7. Check de rijst – als het water is geabsorbeerd is het oké.
 8. Als je klaar bent om te serveren, gooi dan wat limoensap en een grote eetlepel Griekse yoghurt over de curry (wat ook helpt met de pittigheid van het eten als je het niet gewend bent).

Ingrediënten

Porties: 3
Macro’s: Calorieën 732 kcal, Eiwitten 48g, Koolhydraten 64g, Vetten 31g

Thaise rode curry

 • 500g Kippenborst
 • 4 el (60g) rode thaise curry pasta/paste (o.a. te koop bij AH)
 • 1 el (15g) kokosolie extra vergine
 • 1 el (15ml) vissaus
 • 400ml (1 tin) kokosmelk
 • 1 grote hand boerenkool
 • 1 limoen

Basmati rijst

 • 200g basmatirijst

Comments

comments

Add A Comment