Hieronder kun je de meest gestelde vragen vinden, als het gaat om mijn diensten.

 1. Moet ik fit zijn?
 2. Waar vinden de trainingen plaats?
 3. Wat voor soort trainingen zijn het?
 4. Hoelang duurt een training?
 5. Moet ik mij aansluiten bij een sportschool?
 6. Hoe zit het met voeding?
 7. Hoe ziet het programma er uit?
 8. Wat is de investering?
 9. Ik heb medicatie, knie- en rugklachten en andere (lichamelijke) problemen. Kan ik toch meedoen?
 10. Wat zijn de minimale criteria?
 11. Hoe reageren jullie op het terugvragen van geld?

1. Moet ik fit zijn?

Nee. Je begint opbouwend met makkelijke oefeningen. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van cliënten en kan zowel de beginnende als de gevorderde sporter uitdagen.

2. Waar vinden de trainingen plaats?

Trainingen kunnen bij je thuis, buitenshuis en in sportscholen plaatsvinden in (op alfabetische volgorde) Amsterdam, Den Haag, Duin- en Bollenstreek, Leiden en Haarlem . Buiten deze regio hanteer ik een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer. Als het weer het niet toelaat om te trainen, zal er zo snel mogelijk worden uitgeweken naar een vervangende locatie of een andere datum.

3. Wat voor soort trainingen zijn het?

De trainingen zijn gericht op afwisseling, fun en vetverbranding (en altijd afgestemd op de persoon zelf). Lange, saaie cardiosessies of een volledig uur met gewichten sjouwen doe ik niet aan!

4. Hoelang duurt een training?

+/- 60 minuten.

Wil je voor het werk sporten, dan zijn trainingen van 30 minuten ook een optie.

5. Moet ik mij aansluiten bij een sportschool?

Niet nodig. Ik geef je een trainingsschema voor in de sportschool óf thuis. Het enige dat je dan thuis hoeft aan te schaffen, is een paar verstelbare dumbbells (handgewichten). Ik wil dat je de beste resultaten haalt met een minimale investering, dus de benodigdheden beperk ik tot een minimum.

Een duur sportschoolabonnement is dus niet nodig.

6. Hoe zit het met voeding?

De uitdaging van voeding hangt af van hoe ‘goed’ of ‘slecht’ je voeding op dit moment is. Je zult veel (niet alles) van je favoriete voeding weg moeten laten. Dit doe je voor het resultaat, niet voor de +/- 2 minuten van smaaksensatie. Ik ben bereid met je mee te denken als je je favoriete eten toch eens per week wilt eten.

Na zes weken zie je al zulke vooruitgang en zul je niet eens meer terug willen naar je oude leven een eetgewoonten.

7. Hoe ziet het programma er uit?

Het begint bij het invullen van het aanvraagformulier om te zien of jij als cliënt geschikt bent. Ben je blessure- en klachtenvrij, raak je gefrustreerd van je eigen lichaam en heb je echt 100% de ambitie om je levensstijl om te gooien? Let op: dit is niet voor iedereen. Om de service zo hoog mogelijk te houden, neem ik niet iedereen aan met een portemonnee en een hartslag.

Voldoe je aan de minimale criteria, dan boek ik een persoonlijk intakegesprek in. Het is voor ons beiden belangrijk dat er een gezamenlijke klik is en zijn jouw wensen en verwachtingen minstens zo belangrijk. Ook worden de voorwaarden en investering afgesproken.

Als je besluit er 100% voor te gaan en er is een klik, krijg je de tijd om je aan te sluiten bij een sportschool of om te investeren in een set dumbbells. Na toelating krijg je opdrachten van mij die jij zelfstandig uitvoert, op jou persoonlijk afgestemde trainingsschema’s en voedingsbegeleiding en een 24/7 service via Whatsapp, E-mail en Facebook, zodat je altijd contact hebt met je personal trainer.

8. Wat is de investering?

Dat hangt af van waar je nu staat, wat je specifiek wilt bereiken en hoeveel moeite het kost om daar te komen. Er worden verschillende tarieven gehanteerd voor personal training, duo-training en groepstrainingen van 3-6 personen. Dit kun je aangeven op het aanmeldformulier.

Personal Training heeft een duur karakter, maar wat is je gezondheid je waard? Natuurlijk vergt het een investering, maar wat zijn de consequenties als je het niet doet en zo verder gaat als je nu doet? Voor ieder budget is er wel een passende oplossing te vinden. Zo bied ik groepslessen aan, waarbij je de kosten deelt voor een professional (met garanties).

9. Ik heb medicatie, knie- en rugklachten en andere (lichamelijke) problemen. Kan ik toch meedoen?

De verantwoordelijkheid ligt altijd bij jezelf. Dit geldt voor alles in het leven en ook voor je gezondheid. Jij beslist of het verantwoord is om te gaan sporten met een personal trainer of niet. Ik raad je aan om een check te doen bij een professional op het gebied van jouw klacht, voordat je aan welk programma dan ook wilt meedoen. Mocht je toch afhaken na een tijd, kun je altijd gebruik maken van de garantie dat jij elke euro terugkrijgt als je niet de kilo’s, lichaamsvet of broekmaat verliest. Of ik train je gratis net zolang tot je tevreden bent.

10. Wat zijn de minimale criteria?

Ten eerste ben je blessure- en klachtenvrij. Kleine klachten zijn bespreekbaar. Daarnaast help ik gemotiveerde mensen die écht willen en 100% de ambitie hebben om hun levensstijl aan te passen.

Wat er echt nodig is, is het geloof dat je het kunt. Net genoeg dat je de sprong aandurft. Net genoeg om mijn advies ter harte te nemen. Als je dat doet – niets meer, niets minder – zullen de resultaten je om de oren vliegen. Nogmaals, ik garandeer het.

Wat je niet nodig hebt, is het volgende:

Kennis: ik leer je makkelijke principes van voeding en training aan.

– Geluk: de fitte mensen om je heen hebben geen geluk gehad. Zij investeren tijd, energie en geld in zichzelf om dit te (blijven) bereiken.

Talent: de bewegingen en instructies zijn van dusdanig niveau dat iedereen gemakkelijk kan instappen op eigen niveau.

Leeftijd: hoe ouder je bent, hoe harder de jaren gaan tellen. Mijn diensten deel ik met relatief jonger en ouder publiek.

Ervaring: ik heb ervaring met zowel beginners als gevorderde mensen. Ik kan iedereen uitdagen.

 

11. Hoe reageer je op het terugvragen van geld?

Het is een schop tegen het zere been, maar het gebeurt. Ik begrijp het. Soms vinden mensen dat het toch niets voor hen is, of lukt het hen gewoon niet om resultaat te boeken. Je moet begrijpen dat ik 100% vertrouw op mijn dienst en de kans om jou in mijn volgende succesverhaal te veranderen. Daarom heb ik een geen-resultaat-geld-terug beleid, zonder aarzelen. Toch ben ik benieuwd waarom onze dienst jou niet geholpen heeft.

Hier is het bericht dat ik jou terug zou sturen:

De terugbetaling is in werking gezet en je bent uit mijn administratie verwijderd.

Je hoeft dit absoluut niet te beantwoorden, maar om het programma van nu af aan te verbeteren zou ik graag willen weten wat er beter zou kunnen zodat je wel je gewenste resultaat zou behalen. Wat miste je?

Maak je geen zorgen over mij. Ik ben blij om je hierna alsnog te steunen en feedback is altijd welkom.

Nogmaals, de terugbetaling is in werking gezet en je hoeft hier geen antwoord op te geven.

Sven Maarschalk

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen, stuur mij dan een e-mail (Sven@feelbetterfitness.nl)!