Wat heb je aan nou eigenlijk aan mij?

Ik doe groepstrainingen (Forest Fit) en ik doe ook privécoaching. Eén van de dingen die je weleens hoort als personal trainer/coach zijn dingen als “PT is duur/zonde van je geld, eet gewoon minder chocola, koek en chips en eet meer fruit/groenten“. Dat is net zoiets als zeggen dat je rij-instructeur (auto, motor) zonde is van je geld en dat je het zelf wel regelt (met de nodige brokken).

Ik voel me niet persoonlijk aangesproken of aangevallen en begrijp het zelfs, alleen kampen we toch nog met een groot probleem van overgewicht in NL en simpele tips als minder X eten en meer Y eten helpen niet meer.

Hier zijn drie aspecten van een coach waarvan ik denk dat een personal trainer of coach helpen bij jouw doelen:

1- Accountability of Stok achter de deur

Een stok achter de deur houdt je scherp als je loopt te lanterfanten. Je legt dus verantwoording af aan mij of een andere trainer. De reden dat personal training goed werkt voor resultaat, is omdat de mensen die ik coach verantwoording aan mij moeten afleggen over hun acties en resultaten. Je hele leven word je al verantwoordelijk gehouden: als klein kind moest je vroeg naar bed, je bord leegeten en je tanden poetsen. Niet omdat jij het wilde, maar omdat het een opdracht was van je ouders. Resultaat: je deed het. Het probleem van vrijheid is dat jij er niet mee kunt omgaan in de richting waar jij naar streeft. Een coach helpt daarbij.

2- Expertise

Je kunt jarenlang alles proberen zelf te doen, en dat leidt alleen maar tot het resultaat dat je nu hebt – hetgeen waar je waarschijnlijk ontevreden mee bent. Een expert kent de regels van het spel, heeft het zelf meerdere malen gespeeld en doet dit met veel andere mensen zoals jij die ook een stap in de goede richting willen zetten.

3- Een investering

Door te investeren in een personal trainer, zorg je er voor dat je meer betrokken bent bij het proces. Net zoiets als een splinternieuwe laptop kopen en er heel zuinig op zijn. Daar ga je toch anders mee om dan een 2e hands fiets.

Dit zijn drie aspecten waarom personal training werkt, maar ook motor- en autorijlessen, gitaar- en pianolessen, etc.

Ben je geïnteresseerd in een expert die je verantwoordelijk houd voor resultaten? Neem dan HIER contact op.

 

Look for a Great Perhaps,

Sven Maarschalk
Personal Trainer & Vetverbrandingsexpert

Comments

comments